Genitalni problemi sa kožom kod muškaraca

2,000.00рсд

Opis

Postoji nekoliko bolesti koje uzrokuju svrab i osip na koži genitalne regije i stomaka. To može biti i neprijatno. Srećom, većina tegoba brzo nestaje lečenjem. Zato ne oklevajte da kontaktirate naše stručnjake online putem, preko našeg sajta. Nije neugodno. Niste sami. Od naših stručnjaka ćete dobiti savete i pomoć.

Muškarci često imaju kožne probleme na stomaku, jer je penis prilično nezaštićen ali i zato što često postaje vruće i vlažno u naborima kože. Problemi sa kožom mogu se pojaviti kod određenih sportova (npr. biciklizam) ili mogu biti reakcija na nešto što ne tolerišete (npr. deterdžent). Takođe, zokom seksualnog kontakta možete dobiti razne bolesti koje uzrokuju svrab i osip. Iako je neprijatno i teško kad vas svrbi i boli, većina problema brzo nestane lečenjem.

Uobičajene bolesti kože genitalne regije kod muškaraca su:

  • sitdne vaši, kojima se može zaraziti tokom odnosa ili, na primer, kontaktom sa čaršavima. Stidne vaši se mogu naći i u obrvama i bradi. Stidne vaši leče se preparatima koje možete kupiti u apoteci i bez lekarskog recepta.
  • genitalni herpes, svaka treća osoba nosi virus herpesa. Većina ljudi ne zna za to i ne primećuje ga. Ako imate genitalni herpes, može, ali ne uvek, da vas boli i svrbi pre nego što dobijete male plikove. Herpes često prolazi sam od sebe. Međutim, u slučaju većih problema, mogu se propisati antivirusni lekovi.
  • kondilomi su polna bolest koja uzrokuje bradavice na stomaku ili na rektumu. Bradavice se često prođu same, ali ponekad mogu potrajati i nekoliko godina. Moguće je brže se rešiti bradavica različitim tretmanima.
  • psorijaza stomaka, kada imate psorijazu na stomaku, možete videti crvene sjajne mrlje na glaviću i unutrašnjosti prepucija. Takođe možete imati osip na analnom otvoru i na zadnjici. Lečenjem problemi brzo nestaju.
  • šuga je mala grinja koja se može prikačiti na koži penisa ili skrotuma. Može vas itekako svrbiti (naročito noću) a ponekad možete videti male crvene osipe ili plikove. Kada je uzorkovanje pokazalo da se radi o šugi, lečite lekovima koji se prodaju i bez recepta.
  • kod gljivičnog oboljenja, glavić, penis, skrotum i / ili prepone postaju suvi, crveni i svrbe. Postoje različite vrste antimikotičnih lekova koji to rešavaju i bez recepta i na recept.
  • sifilis je polna bolest koja se prenosi tokom seksa. Ne dobijaju svi simptome sifilisa i infekciju možete širiti a da ne znate da ste bolesni. Ali takođe možete dobiti simptome u obliku jednog ili više čireva na abdomenu. Primenom odgovarajućih tretmana i lekova problem se rešava trajno.