Izrada personalizovanog plana ishrane i jelovnika

4,000.00рсд

Kategorija:

Opis

Ukoliko ste gojazni, imate višak kilograma, bolujete od neke hronične bolesti, možete konsultovati nutricionistu, lekara specijalistu iz oblasti javnog zdravlja koja se bavi uticajem spoljašnjih faktora na zdravlje.

Preko našeg sajta možete je kontaktirati online putem, radi izrade personalizovanog plana ishrane i jelovnika.

Veliki broj poremećaja zdravlja nastaje ili se pogoršava upravo kao rezultat neadekvatne ishrane.

Cilj prepisane i individualno prilagođene ishrane jeste da se delovanjem na pojedine faktore rizika očuva i unapredi zdravlje (npr. poremećaji metabolizma masti, povišen krvni pritisak, lečenje gojaznosti i drugo) kao i da se smanji rizik za razvoj komplikacija koji prate osnovnu bolest (npr. komplikacija vezanih za dijabetes).

Važno je napomenuti da savetovanje u oblasti ishrane ima značajne zdravstvene koristi za širok spektar hroničnih stanja i zdravstvenih problema, kao što su bolesti srca i krvnoh sudova, dijabetes, gojaznost, insulinska rezistencija, sindrom policističnih jajnika, bolesti bubrega, jetre, maligne bolesti, različita oboljenja lokomotornog aparata (npr. personalizovana ishrana za pacijente obolele od reumatoidnog artritisa, osteoporoze), kao i ishrana osoba nakon različitih hirurških intervencija.

Pred pacijenta se postavljaju određeni ciljevi i zahtevi u pogledu ishrane i poželjnog nivoa fizičke aktivnost kako bi se ostvarile odgovarajuće zdravstvene koristi. Ukoliko lekar proceni da se raznovrsnom ishranom ne mogu nadoknaditi pojedini deficiti u ishrani i postići odgovarajući efekti preporučuje upotrebu određenih dodataka ishrani (dijetetskih suplemenata) ili lekova.

Spisak laboratorijske analize koje je neophodno uraditi i priložiti na pregled:

  •     kompletna krvna slika, sedimentacija,
  •     ŠUK, ukupni holesterol, HDL-holesterol, LDL-holesterol, trigliceridi,
  •     CRP, gvožđe,
  •     bilirubin ukupan i direktan, gama-GT, AST, ALT,
  •     urea, kreatinin, mokraćna kiselina.

 

Poželjno je da pacijent prilikom prvog pregleda ima i druge ranije prikupljene nalaze laboratorije i izveštaje lekara specijalista u sklopu dijagnostikovanja i tretmana osnovne bolesti od koje se leči.