Upala uha

2,000.00рсд

Opis

Ukoliko imate bol u uhu, za konsultaciju, smernice i prvu pomoć se možete obratiti lekaru preko našeg sajta online putem, ali za postavljanje tačne dijagnoze i lečenje morate lično posetiti izabranog lekara ili specijalistu za uho/grlo/nos.

S obzirom da se uho deli na tri dela (spoljašnje, srednje i unutrašnje), upala uha se može javiti u svakom od navedenih delova.

Upala spoljašnjeg uha je zapaljenje kože zvukovoda, kanala koji vodi do bubne opne. Najčešće je reč o bakterijskoj infekciji, ali uzrok može biti i gljivična infekcija.

Akutna upala srednjeg uha najčešće se nadovezuje na prethodnu infekciju gornjeg respiratornog trakta i zapušenost nosa. Javlja se jak bol u uhu i oslabljen sluh. Ukoliko dođe do spontane perforacije bubne opne, javlja se sekrecija iz spoljašnjeg slušnog hodnika.

Upala unutrašnjeg uha je uglavnom virusnog porekla i najčešće  se nadovezuje na prethodnu akutnu infekciju gornjih respiratornih puteva. Takođe, može se javiti u slučaju već postojeće hronične upale srednjeg uha, trauma glave, meningitisa ili tumora.